Periaatteemme
Syrjintävapaa alue
Meillä on nollatoleranssi rasismille, xenofobialle, homofobialle, transfobialle, islamofobialle, ableismille ja muulle syrjinnälle ihonvärin, taustan, sukupuolen, seksuaalisuuden, kansalaisuuden, koon, kykyjen tai iän perusteella. Emme salli alentavaa kielenkäyttöä tai asenteita myöskään seksityöläisiä kohtaan.

Turvallisempi paikka LGBTQAI+ ihmisille
Studiomme kaikki tatuoijat ovat queer. Haluamme tarjota turvallisemman paikan tulla tatuoitavaksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ihmisille. Emme tee toisen sukupuolesta tai seksuaalisesta tai romanttisesta suuntautumisesta oletuksia. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja kunnioitamme heidän identiteettiään, nimeään ja persoonapronominejaan. Otamme huomioon, että LGBTQAI+ -ihmisten kokemus tatuointiprosessissa voi olla erityinen monella tapaa. Huomioimme miten esim. hormonihoidot ja transitio voivat vaikuttaa tatuointien ottamiseen ja suhtaudumme sensitiivisesti kaikenlaisiin kehoihin.

Turvallisemman tilan periaatteet ja kommunikaatio
Studiolla nuodatamme turvallisemman tilan periaatteita. Kunnioitamme jokaisen fyysisiä ja emotionaalisia rajoja. Haluamme tehdä tatuoimisesta mahdollisimman mukavan ja turvallisen kokemuksen, jossa voit luottaa taiteilijaasi ja muihin studiolla oleviin henkilöihin. Emme koske kehenkään ilman lupaa ja pyrimme johdattamaan asiakkaan tatuoimisprosessin läpi kertomalla mitä teemme seuraavaksi. Kysymme asiakkaan vointia tatuoimisprosessin aikana. Tatuoidessa artisti joutuu usein tukemaan käsiään asiakkaan kehoa vasten ja varmistamme prosessin aikana, että asiakkaalla ei ole epämukava olo tämän takia.

Tatuointia ottaessa voi tatuoitavasta kohdasta riippuen joutua olemaan vähemmissä vaatteissa, kuin mihin on tottunut. Ymmärrämme, että tämä voi joidenkin asiakkaiden mielestä tuntua epämukavalta, ja olemme laatineet vinkkejä minkälaisiin vaatteisiin voit pukeutua, mikäli haluat pukeutua tatuoimisen aikana mahdollisimman peittävästi. Vinkit löydät täältä.

Tutustuthan etukäteen turvallisemman tilan periaatteisiimme täällä. Periaatteemme löytyvät myös studiomme seiniltä.

Kehorauha
Anna kehorauha itsellesi ja toisille studiollamme – älä kommentoi tai arvostele sen paremmin omaa kuin toisen kehoa. Näin tatuoimistilanne ja -kokemus on positiivisempi ja miellyttävämpi kaikille. Jokainen keho on hyvä! Pyrimme tarjoamaan mukavan tatuoimiskokemuksen kaikille, oli keho minkä kokoinen, muotoinen tai iho minkä sävyinen tahansa. Pyrimme ottamaan kehojen ja ihojen erilaiset ominaisuudet huomioon mahdollisimman sensitiivisesti. Kysy rohkeasti aikaa varatessasi, jos jokin asia mietityttää sinua.

Esteettömyys ja saavutettavuus
  • Pyrimme tekemään studiosta mahdollisimman esteettömän, mutta valitettavasti se ei ole kokonaan fyysisesti esteetön – tutustuthan esteettömyys- ja saavutettavuustietoihimme kuvineen ja mittoineen täällä. Huonekaluissa ja hoitopöydissä olemme pyrkineet huomioimaan kaikenlaiset vartalot, jotta kooltaan ja kyvyiltään mahdollisimman monenlaiset ihmiset kokevat olonsa tervetulleeksi ja voivat tulla tatuoiduksi mukavasti. Myös näiden mitat löydät esteettömyysinfostamme.
  • Mahdolliset henkilökohtaiset avustajat ovat tervetulleita studiollemme myös koronavirukseen liittyvien erityisjärjestelyiden aikana.
  • Studiomme WC on sukupuolineutraali. Katso lisätiedot esteettömyysinfosta.
  • Pyrimme käyttämään studiolla hajusteettomia tai miedosti hajustettuja pesuaineita, voiteita ja muita tatuointivälineitä. Pyydämme asiakkaita ottamaan hajusteyliherkät ihmiset huomioon ja välttämään voimakkaasti hajustettuja tuotteita studiollamme.
  • Pyrimme ottamaan ihmisten allergiat huomioon mahdollisimman hyvin. Kerrothan etukäteen, mikäli olet hyvin allerginen jollekin ruualle tai ainesosalle. Näin emme sinun ajanvarauksesi aikana säilytä studiolla kyseistä ruokaa tai käytä kyseistä aineisosaa sisältävää tuotetta studiollamme.
  • Pyrimme studiolla pitämään melun ja taustamusiikin voimakkuuden kohtuullisena sekä keskustelemaan kaikille miellyttävällä voimakkuudella. Pyynnöstä voimme laittaa musiikin pois.

Feminismi
Seuraamme intersektionaalisen feminismin periaatteita.

Lempeys
Tatuoinnin ottaminen on usein kivulias kokemus, mutta teemme parhaamme, jotta ihoon kohdistuva trauma olisi minimaalinen. Tatuoinnin ottamiseen voi liittyä jännityksiä tai pelkoja, kuuntelemme ja ymmärrämme näitä huolia ja otamme ne huomioon prosessin aikana.

Puhtaus
Puhdistamme työpisteiden pinnat aina ennen tatuoimista ja sen jälkeen. Desinfioimme työpisteemme ja tatuoimisessa käyttämämme välineet. Käytämme steriilejä kertakäyttöisiä välineitä (neulat, gripit, höylät, muovit, konepussit, teipit, hanskat, paperit yms). Ei-kertakäyttäiset välineet, kuten koneet ja pullot, suojaamme kelmulla tai muoveilla. Tatuoijamme suojaavat itsensä työskennellessä hanskoin, hihasuojin, essulla ja kasvosuojalla. Hoitopöytä ja työpiste suojataan muovilla.

Vegaanisuus
Pyrimme käyttämään vain vegaanisia materiaaleja tatuointiprosessissa. Siirtokuvapaperimme, tatuointipigmenttimme, voiteemme, pesuaineemme yms. ovat vegaanisia. Pyrimme käyttämään studion puhdistusaineina mahdollisimman paljon vegaanisia tuotteita. Pyrimme käyttämään tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä. Pyrimme käyttämään vain tekonahkaisia tuotteita, kuten hoitopöytiä.

Ekologisuus
Pyrimme käyttämään ekologisia materiaaleja ja kierrättämään mahdollisimman paljon jätteestämme. Kierrätämme studiolla paperin, muovipakkaukset, kartongin, biojätteen, lasin ja metallin. Tatuoidessa verikontaktiin joutuvat välineet laitamme suljetuin pussiin sekajätteeseen hygieniasyistä. Pyrimme valitsemaan ekologisimmat materiaalit tatuointiprosessiin ja etsimme kokoajan parempia vaihtoehtoja. Tatuoijamme matkustavat töihin julkisilla liikennevälineillä tai pyörällä.

Emme tatuoi loukkaavaa tai kulttuurisesti omivaa kuvastoa ja sanoja
Tatuoijillamme on oikeus kieltäytyä tekemästä tatuointia, jos se sisältää arvojemme vastaista, syrjivää tai loukkaavaa symboliikkaa, kuvastoa tai sanoja. Emme tatuoi fetisoivaa, stereotypisoivaa tai eksotisoivaa kuvastoa.

Emme kopioi toisen artistin töitä
Teemme tatuointeja vain omista piirroksistamme. Emme tatuoi varastettuja tai kopioituja kuvia. Voimme tatuoida sinulle toisen taiteilijan tekemän kuvan vain jos olet pyytänyt luvan taiteilijalta tai maksanut hänelle ja voit todistaa tämän. Mikäli taiteilija on erittäin tunnettu ja hän on edesmennyt vähintään 10 vuotta sitten, voimme myös mahdollisesti tatuoida hänen teokseensa perustuvan kuvan.

Tatuoimme vain täysi-ikäisiä henkilöitä 
Meillä tatuointien ikäraja on 18 vuotta. Emme tee tähän poikkeuksia. Varauduthan todistamaan ikäsi pyydettäessä.

Emme tatuoi päihtynyttä henkilöä
Saavuthan studiolle “selvin päin”. Jos tupakoit, teethän sen muualla kuin studion oven tai ikkunoiden edessä.

Kieli ja viestintä
Artistimme osaavat palvella suomeksi ja englanniksi, lisäksi Sasha venäjäksi. Tilassamme olevat kyltit ja infot ovat suomeksi ja englanniksi. Sosiaalisessa mediassa ja sivuillamme käytämme viestinnässämme suomea, englantia ja toisinaan venäjää. Mahdollinen tulkkisi on tervetullut studiollemme myös koronavirukseen liittyvien erityisjärjestelyiden aikana.

Halu kehittyä
Pyrimme jatkuvasti kehittämään osaamistamme ja tietojamme ja olemme avoimia palautteelle ja parannusehdotuksille.