Turvallisemman tilan periaatteet

Pyrimme tekemään studiostamme mahdollisimman turvallisen mahdollisimman monelle, mutta ymmärrämme, ettei ole mahdollista luoda tilaa, joka on täysin turvallinen jokaiselle ihmiselle. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja pyrimme sopeuttamaan toimintaamme sen mukaan.

Tutustuthan huolellisesti turvallisemman tilan periaatteisiimme ja pyri noudattamaan niitä studiollamme. Studiomme arvoihin ja periaatteisiin voit tutustua tarkemmin täällä. Valitettavasti tila ei ole täysin fyysisesti esteetön, katsothan tarkemmat esteettömyystiedot täältä.

Ei vihapuhetta
Tilassamme ei sallita rasismia, homofobiaa, transfobiaa, naisvihaa, kehovihaa eikä muita syrjinnän muotoja. Emme käytä alistetussa asemassa olevaa ihmisryhmää loukkaavaa kieltä.

Jokainen keho on hyvä keho
Uskomme, että jokainen keho on arvokas juuri sellaisena kuin on. Annathan jokaiselle, myös itsellesi, kehorauhan studiollamme. Emme pidä yllä laihdutuskulttuuria puhumalla laihduttamisesta tai kommentoimalla kehoja.

Älä oleta
Emme tee toisistamme oletuksia. Emme oleta toisen sukupuolta, seksuaalista/romanttista suuntautumista, taustaa, kykyjä yms. Emme ylläpidä vahingollisia rakenteita tai stereotypioita.

Ota muut huomioon
Kunnioitamme toista ja otamme toiset huomioon puheessamme ja käytöksessämme. Kunnioitamme toisen nimeä ja hänen persoonapronominejään ja kysymme kohteliaasti mitkä ne ovat, jos emme tiedä niitä.

Kunnioita toisen rajoja
Kunnioitamme jokaisen fyysisiä ja emotionaalisia rajoja. Emme koske ilman toisen lupaa. Kysymme toiselta luvan puhua aiheesta, joka voi olla raskas. Emme puhu aiheista, jotka ovat toiselle epämukavia.

Pyydä lupa kuvaamiseen
Ketään ei kuvata tai hänestä julkaista kuvia ilman heidän lupaansa.

Vastuunottaminen
Otamme vastuun omasta puheesta ja teoista ja kuuntelemme toista. Pyrimme keskustelemaan rakentavasti ja antamaan toisillemme mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä tarvittaessa.


Kuulemme mielellämme, miten tilastamme voisi tehdä turvallisemman. Jos huomaat tai koet turvallisemman tilan periaatteita rikkovaa toimintaa tilassamme, pyydämme ilmoittamaan tästä henkilökunnalle. Toiveita, ajatuksia ja palautetta voi laittaa sähköpostiimme studiohellae ︎ gmail.com